Goleń wołowa z kością - plastry 1 kg

Opis
Termin przydatności do spożycia: 07.04.2025
Pręga wołowa (inaczej goleń) – mięso pochodzi z środkowej części przedniej i tylnej nogi.
Ze względu na dużą ilość tkanki łącznej jest świetna do dań z wykorzystaniem mięsa mielonego oraz idealna na buliony, wywary, zupy. Nadaje się do pieczenia oraz duszenia. Jej struktura jest wyjątkowa – wyraziście czerwone mięso poprzerastane jest dużą ilością nieregularnie ułożonej tkanki łącznej, która po dostatecznie długiej obróbce cieplnej mięknie, staje się delikatna i zamienia się w żelatynę. Tkanka łączna zbudowana jest z włókien kolagenowych i elastynowych, zatem ten kawałek mięsa odpowiedni jest dla osób cierpiących na problemy ze stawami. Pręga bogata jest w białko, minerały i witaminy.
Wołowina uwielbia chłód! Podczas zakupów należy zwrócić uwagę na warunki w jakich przechowywane jest mięso w lodówce, odpowiednia temperatura przechowywania wołowiny to od 0°C do 4°C. Wymagane jest, by transport wołowiny do domu odbywał się w warunkach chłodniczych. Przerwanie łańcucha chłodniczego skraca termin przydatności do spożycia. Po przyjściu do domu włóż mięso do lodówki tak szybko jak to możliwe, umieszczając je na najniższej półce w lodówce, gdyż tam jest najchłodniej.
Mięso z Łukowa jest najwyższej jakości, znajdując uznanie nie tylko na rynku krajowym i w Europie, ale także w krajach pozaeuropejskich. Współpracują ze sprawdzonymi dostawcami, których starannie dobierają zwracając uwagę na jakość i bezpieczeństwo. Dzięki zachowaniu rygorystycznych procedur podczas produkcji, mięso charakteryzuje się najwyższą jakością i doskonałym smakiem.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Andrzej Gorgolewski
Co prawda o porcji goleni pisałem gdy oceniałem szponder, ale muszę opisać samo mięso. Mięsko było bardzo smaczne, zrobiony na nim sosik - palce lizać. Mam nadzieję że jakość zawartości tacki się polepszy (nie będzie ukrytych mało mięsnych kawałków ) Bo dla mięska naprawdę warto.