Jelita wieprzowe - kaliber 28-30 mm

Opis
Jelita wieprzowe kaliber 28-30 mm są najbardziej popularnymi jeżeli chodzi o produkcję kiełbasek wszelakiego typu. To dzięki nim kiełbaski mają wyrazisty kolor, smakowicie pachną, nie tracą swych soków przez co są rarytasem dla podniebień kiełbasianych smakoszy. Sprawiają, że kiełbaski można gotować, wędzić czy piec.
SPOSÓB UŻYCIA:
Przed użyciem jelita należy moczyć w wodzie przez około 40minut. Po tym czasie zmieniamy wodę na świeżą. Do świeżej wody dodajemy odrobinę octu dzięki temu jelita stracą swój nieprzyjemny zapach oraz będą bardziej elastyczne poddając się przy naciąganiu na lej. W takiej zalewie moczymy jelita jeszcze kilka godzin. Jelit nie wolno mrozić! Jeżeli chcemy przechować je dłużej wystarczy, że włożymy je do słoja i szczelnie zakręcimy. W ten sposób mogą być przechowywane przez kilka miesięcy.
UWAGA!
Jelita sprzedajemy na metry, dzięki czemu kupują Państwo tyle, ile potrzebują.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Rafał Bławat
Super
Andrzej Gorgolewski
Super. Niechcący tylko 1mb,ale następnym razem będzie lepiej
Robert Lewandowski
Polecam. Wysoka jakość!!!
L
Bardzo dobre
Robert
Polecam
Smakosz
Najwyższa jakość
Koneser
Wszystko ok
Ggg
Pierwsza klasa
Bydgoszczanin
Pierwsza klasa
Pasjonat wędlin
Wspaniałą jakość
Koneser
Polecam wszystkim