Kiełbasa biała z chrzanem opakowanie 430 g

Dostępność: 70
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Data przydatności do spożycia: 30.04.2025

Tradycja kiełbasy białej w kuchni polskiej sięga XVII wieku i wywodzi się z Wielkopolski.

Nasza kiełbasa biała z szynki wytwarzana jest z najwyższej jakości polskiego mięsa wieprzowego, które pozyskujemy obrabiając elementy szynkowe do produkcji wędzonek. Smak jej jest bardzo delikatny z aksamitną nutą świeżego majeranku. W tradycyjnej kuchni polskiej kiełbasa biała przeznaczona jest do dalszej krótkiej obróbki cieplnej tuż przed spożyciem, najczęściej do gotowania lub pieczenia. W odróżnieniu od Niemiec jemy ją ze skórką.

Kiełbasa biała wchodzi w skład receptury dania kuchni staropolskiej znanego pod nazwą "wereszczaka" jest ona gotowana w piwie z wodą, krojona w plastry a potem krótko duszona w gęstym sosie cebulowym.

Kiełbasa w jelicie wieprzowym, średnio rozdrobniona, parzona.

 

Ze 100g mięsa szynkowego wytwarzam 90g kiełbasy białej.

 

Zapraszam do oglądnięcia mojego filmu na YouTube, na którym przedstawiam jak wytwarzam kiełbasę białą:

 

https://www.youtube.com/watch?v=6QrhVLRqFh4

 

     Skład:

  • mięso wieprzowe
  • sól
  • chrzan
  • czosnek
  • majeranek
  • pieprz czarny
  • gałka muszkatołowa
  • sól peklowa

 

Produkt pakuję próżniowo, lub w atmosferze gazu ochronnego.

 

 

Dane techniczne

Wędliny drobiowe Nie
Grillowe Tak
Receptury PRL Nie
Przedwojenne Receptury Nie
Bez Konserwantów Nie

Opinie o produkcie (2)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

7 lutego 2024

Bardzo, bardzo smaczna - u nas zjadana jako popołudniowy posiłek i chwalona przez wszystkich domowników.

10 marca 2024

Bardzo dobra w żurku

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl