Kiełbasa biała z chrzanem opakowanie 430 g

Opis
Data przydatności do spożycia: 30.04.2025
Tradycja kiełbasy białej w kuchni polskiej sięga XVII wieku i wywodzi się z Wielkopolski.
Nasza kiełbasa biała z szynki wytwarzana jest z najwyższej jakości polskiego mięsa wieprzowego, które pozyskujemy obrabiając elementy szynkowe do produkcji wędzonek. Smak jej jest bardzo delikatny z aksamitną nutą świeżego majeranku. W tradycyjnej kuchni polskiej kiełbasa biała przeznaczona jest do dalszej krótkiej obróbki cieplnej tuż przed spożyciem, najczęściej do gotowania lub pieczenia. W odróżnieniu od Niemiec jemy ją ze skórką.
Kiełbasa biała wchodzi w skład receptury dania kuchni staropolskiej znanego pod nazwą "wereszczaka" jest ona gotowana w piwie z wodą, krojona w plastry a potem krótko duszona w gęstym sosie cebulowym.
Kiełbasa w jelicie wieprzowym, średnio rozdrobniona, parzona.
Ze 100g mięsa szynkowego wytwarzam 90g kiełbasy białej.
Zapraszam do oglądnięcia mojego filmu na YouTube, na którym przedstawiam jak wytwarzam kiełbasę białą:
https://www.youtube.com/watch?v=6QrhVLRqFh4
Skład:
- mięso wieprzowe
- sól
- chrzan
- czosnek
- majeranek
- pieprz czarny
- gałka muszkatołowa
- sól peklowa
Produkt pakuję próżniowo, lub w atmosferze gazu ochronnego.
Dane techniczne
Wędliny drobiowe | Nie |
Grillowe | Tak |
Receptury PRL | Nie |
Przedwojenne Receptury | Nie |
Bez Konserwantów | Nie |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Ketosia
Bardzo, bardzo smaczna - u nas zjadana jako popołudniowy posiłek i chwalona przez wszystkich domowników.
Maria Galuzna
Bardzo dobra w żurku