Kiełbasa grillowa z serem Gouda 400 g

Opis
Termin przydatności do spożycia: 13.05.2025
Jeśli masz dość kiełbas z których wylewa się mnóstwo wody i tłuszczu co niejednokrotnie kończy się pożarem Twojego grilla to polecam spróbować mojej kiełbasy, która opracowałem specjalnie do grillowania. Należy pamiętać że kiełbasy są już gotowe do spożycia na zimno i nie należy przesadzać z długością grillowania.
Kiełbasę Grillową z serem przygotowałem z mięsa, które pozyskałem przy obrabianiu szynki wieprzowej oczywiście surowiec z podkarpackiego chowu. W środek farszu dodałem ser Gouda idealny do roztopienia.
Po rozdzieleniu na tłuste i chude mięso natarłem solą peklującą, każdy rodzaj osobno i tak leżakowało 2 dni. Następnie mięso zmieliłem na sitach o różnych grubościach, dodałem specjalnie skomponowaną mieszankę przypraw nad którą pracowałem długie lata i wszystko dokładnie wyrobiłem.
Kiełbasę wędziłem dymem z specjalnie opracowanej mieszanki drewna z drzew liściastych.
Skład:
- mięso wieprzowe
- ser Gouda
- woda
- mieszanka przypraw (pieprz czarny, kolendra, czosnek mielony, alergen: pieprz ziołowy)
- sól peklowa
Produkt pakuję próżniowo, lub w atmosferze gazu ochronnego.
Dane techniczne
Rodzaje Wędlin | Kiełbasy |
Wędliny drobiowe | Nie |
Grillowe | Tak |
Receptury PRL | Nie |
Przedwojenne Receptury | Nie |
Bez Konserwantów | Nie |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Agnieszka Szywała
Kiełbaska bardzo dobra
Andrzej Gorgolewski
Pyszna i ten serek w środku. Polecam.
Rafał Bławat
Wysmienita Polecam.
Marta Gleinert
Pyszne są. Na grilla cudowne ale też bardzo dobrze wychodzą z piekarnika a ja osobiście też uwielbiam tak poprostu gotowane z wody. Ten ser rozpuszczony fajnie strzela ale dodaje takiego apetycznego smaku.
Wioletta Jankowska
Pychotka Swojsko, smacznie, zdrowo. Polecam!!!!!!
Paweł
Super, zwłaszcza na ciepło , polecam.
Agnieszka Szywała
Smażona najlepsza
KRYSTYNA KOBIAŁKA
Pyszniutka, polecam