Ligawa wołowa 1 kg

towar niedostępny

Opis
Termin przydatności do spożycia: 30.03.2025
Ligawa to najcenniejsze, bo najdelikatniejsze mięso z tylnych mięśni wołu. Ma delikatną włóknistą strukturę i jasnoczerwoną barwę. To gatunek mięsa wołowego, zawierającego pełnowartościowe białko oraz bardzo ważny dla skóry kolagen. Jest bogatym źródłemżelaza, cynku i witamin z grupy B. Ligawa wykorzystywana jest głównie do przygotowywania potraw pieczonych i smażonych, choć przeznacza się ją również do produkcji wędlin suszonych i wędzonych. Pokrojona na kawałki stanowi doskonałą podstawę kotletów, filetów oraz zrazów.
Wołowina uwielbia chłód! Podczas zakupów należy zwrócić uwagę na warunki w jakich przechowywane jest mięso w lodówce, odpowiednia temperatura przechowywania wołowiny to od 0°C do 4°C. Wymagane jest, by transport wołowiny do domu odbywał się w warunkach chłodniczych. Przerwanie łańcucha chłodniczego skraca termin przydatności do spożycia. Po przyjściu do domu włóż mięso do lodówki tak szybko jak to możliwe, umieszczając je na najniższej półce w lodówce, gdyż tam jest najchłodniej.
Mięso z Łukowa jest najwyższej jakości, znajdując uznanie nie tylko na rynku krajowym i w Europie, ale także w krajach pozaeuropejskich. Współpracują ze sprawdzonymi dostawcami, których starannie dobierają zwracając uwagę na jakość i bezpieczeństwo. Dzięki zachowaniu rygorystycznych procedur podczas produkcji, mięso charakteryzuje się najwyższą jakością i doskonałym smakiem.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Andrzej Gorgolewski
Piękne mięsko, poporcjowane i czeka na swoją kolej :). Polecam.