Mortadella con pancetta 550g

mortadella con pancetta logo.png
  • promocja
Dostępność: 4
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,00 zł 18,00 zł 15.00
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 18,00 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Termin przydatności do spożycia: 01.03.2024
 
 
Obszar pochodzenia mortadeli jest absolutnie potwierdzony: Bolonia, miasto, w którym przechowywane są najstarsze dowody producenta mortadeli.
Pierwszy nieoficjalny przepis pospolitej mortadeli pochodzi z 1557 roku. Według licznych źródeł „ojcem” mortadeli, czyli tym, który stworzył pierwszy przepis, był Cristoforo di Messisbugo. Był on kucharzem, który pracował na dworze w Este (okolica Padwy), i autorem jednego z pierwszych traktatów o gastronomii. Książka Libro novo opisuje jak przygotowywać wszelkiego rodzaju potrawy, została napisana dokładnie w 1557 roku. W książce wyjaśnia on wszystkie etapy przetwarzania i przygotowania mortadeli, z podaniem składników, które ją tworzą.
Natomiast pierwszy prawdziwy przepis na mortadelę bolońską dostarczył agronom Vincenzo Tanara w 1667 roku z dokładnymi wskazaniami składników i znacznie większą ilością tłuszczu niż obecnie. To właśnie na tej recepturze wzorowana jest dzisiejsza mortadela bolońska.
 
Jest to wędlina o klasycznym, dość wyrazistym smaku, lekko słona, z wyczuwalna nutą pieprzu. Konsystencja gwarantuje łatwe krojenie w cienkie plastry. Mortadela to smaczna wędlina, znakomita zarówno na kanapki, jak również do smażenia, pizzy i zapiekanek.

 

     Skład

  • mięso wieprzowe 84%
  • słonina wieprzowa
  • skrobia ziemniaczana
  • mieszanka przypraw naturalnych
  • aromaty
  • sól peklowa
  • alergeny: jajka w proszku
  • bułka tarta
  • cukier
  • koncentrat białka sojowego
  • białka mleka

 

Produkt w osłonce niejadalnej.

Produkt pakuję próżniowo, lub w atmosferze gazu ochronnego.

 

 

Dane techniczne

Rodzaje Wędlin Parówki i Mortadele
Wędliny drobiowe Nie
Grillowe Nie
Receptury PRL Nie
Przedwojenne Receptury Nie
Bez Konserwantów Nie

Opinie o produkcie (16)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

24 lutego 2022

Super

25 lutego 2022

Pyszna, polecam gorąco!

29 marca 2022

Mortadella con pancetta to jest po prostu PYCHA :)

17 maja 2022

Mortadela rewelacyjna, naszpikowana wyczuwalnymi kawałeczkami miękkiej, rozpływającej się w ustach słoninki. Wyrazista w smaku.

15 czerwca 2022

Smak rewelacyjny Polecam wszystkim

17 czerwca 2022

Pyszna super do sałatki

19 września 2022

Najwyższa jakość

19 września 2022

Wszystko ok

19 września 2022

Bardzo dobra. Serdeczne polecam

19 września 2022

Pyszna

3 listopada 2022

Rewelacja - naprawdę fajna mortadela, idealna zarówno jako dodatek do kanapek, jak i innych pomysłów kulinarnych.

14 grudnia 2022

Mortadella? Serio? Nazwa nie zachęca ale kiełbaska jest przepyszna! Miód malina! Rewelacja!

19 lutego 2023

Dla mnie najbardziej nijaka z kiełbas. Wychodzą fajne gołąbki po przyprawienia po swojemu.

18 marca 2023

Zaskakująco smaczna

8 listopada 2023

Bardzo smaczna ciekawą niespodzianką jest słoninka w środku która dodaje jej uroku jak również urozmaica smak swoją chrupkością. Pamiętać należy aby nie jeść wędlin natychmiast po wyjęciu z lodówki lecz dopiero po kilku minutach. Bardzo schłodzona wędlina nie ma takiego smaku jak ta o pokojowej temperaturze.

12 lutego 2024

Do bułeczki z masełkiem w sam raz , mięciutka, wyraźnie czuć słoninkę.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl