Udziec po szlachecku 1kg

towar niedostępny

Opis
Termin przydatności do spożycia: 08.04.2025
Udziec wieprzowy z podkarpackich świnek pochodzących od lokalnych rolników. Pozbawiony kości i wszystkich tłustych części z wyjątkiem skóry. Peklowany tydzień w zalewie z soli peklowej i naturalnych przypraw. Następnie delikatnie podwędzony dymem ze specjalnie skomponowanej przeze mnie mieszanki drewna z drzew liściastych. To właśnie warstwa wierzchnia, czyli skórka z cienką warstwą tłuszczyku sprawiają, że udziec nie jest zbyt wysuszony i zachowuje fantastyczne walory smakowe.
Po tych procesach udziec jest chłodzony, nacinam skórkę w kratkę i zapiekam w piecu.
To prawdziwy przysmak dla zwolenników tzw. szynek "z tłuszczykiem".
100 gram produktu otrzymuję ze 135 gram mięsa.
Skład:
- mięso wieprzowe
- naturalne przyprawy
- sól peklowa
Produkt pakuję próżniowo, lub w atmosferze gazu ochronnego.
Dane techniczne
Rodzaje Wędlin | Pieczone |
Wędliny drobiowe | Nie |
Grillowe | Nie |
Receptury PRL | Nie |
Przedwojenne Receptury | Tak |
Bez Konserwantów | Nie |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Robert Lewandowski
Najwyższa jakość
Koneser
Bardzo dobra. Polecam wszystkim
Fan Starej Wedliniarni
Palce lizac
Lewy
Bardzo dobry smak
Ggg
Bardzo delikatny
Bydgoszczanin
Najwyższa jakość
Smakosz
Wysmienity
Małgorzata Szczerba
Bardzo pyszna wędlina i ten tłuszczyk!!! Palce lizać!
Rafał Bławat
Super
lena Nowak
Krotko i na temat, obledny smak !
KRYSTYNA KOBIAŁKA
Pyszniutki, polecam
Maria Galuzna
Poezja smaku,smaki dzieciństwa, pyszne.
Andrzej Gorgolewski
Pyszny.Zamówiony na Święta zniknął momentalnie :). Polecam.
. Zbigniew Wrona
Bardzo dobre polecam
CZESŁAW KASPRZAK
Bardzo smaczny produkt.PYCHA
. Zbigniew Wrona
To jest Super
Kazimierz Winiarczyk
Świetny
Maria Baczyńska
Szyneczka jak za dawnych dobrych czasów, smak dzieciństwa.
Przem
Bardzo rewelacyjny smak, warto zamówić
Kazimierz Winiarczyk
Jak zwykle świetny