Golonka z kością wolno gotowana 1kg
Opis
Data przydatności do spożycia: 22.11.2024
Przednią golonkę wieprzową z kością natarłem porządnie solą kamienną nie jodowaną zostawiłem w chłodnym miejscu na tydzień. Po tym czasie wytarłem z soli i delikatnie przewiałem dymem z drzewa olchowego.
Nazajutrz golonki włożyłem do specjalnych worków razem z przyprawami i zamknąłem w próżni.
Tak przygotowane gotowałem w temperaturze 70 stopni przez 8 godzin.
Golonki idealnie nadają się do zapieczenia w piekarniku oczywiście po wyjęciu z opakowania, jak i tylko podgrzania w sosie.
Skład:
- golonka przednia z kością
- sól kamienna
- liść laurowy
- ziele angielskie
Sposób przygotowania:
1. Można spożywać na zimno na kanapki lub do różnego rodzaju dań.
2. W opakowaniu włożyć do gorącej wody i podgrzać ok 30 minut
3. Wyjąć z opakowania włożyć do rondelka i można dusić z różnymi warzywami lub jak kto lubi.
4 Wyjąć z opakowania i zapiec w piekarniku w temperaturze ok 200-220 stopni żeby skórka była chrupiąca.
Golonka jest już ugotowana i wszystkie powyższe czynności mają na celu jej podgrzanie.
Dane techniczne
Wędliny drobiowe | Nie |
Grillowe | Nie |
Receptury PRL | Nie |
Przedwojenne Receptury | Nie |
Bez Konserwantów | Tak |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Andrzej Gorgolewski
Po prostu - palce lizać. Polecam. Niebo w gębie.
Małgorzata Szczerba
Przepyszna goloneczka i na zimno(kanapki) i na ciepło(podgrzana w mikrofali) z musztardą,palce lizać! Polecam!
Halina
Nareszcie mogłam zjeść taką golonkę, jaką pamiętam z dawnych dobrych lat. Mięciutka, pachnąca, rozpływa się w ustach. Mniam....
Ketosia
Pyszna - zjedzona na zimno, bo musieliśmy spróbować natychmiast po tym, jak kurier odjechał spod domu. Jak dobrze, że kupiłam ich więcej! Dziękuję i polecam!
Dorota Silniewicz
próbowałam ostatnio , dobra klasyczna golonka, mięsko mięciutkie. Praktyczne opakowanie do grzania w gorącej wodzie-akurat przydało się na wyjeździe