Golonka z kością wolno gotowana w kapuście 1kg

Dostępność: 6
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 33,00 zł 33.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Data przydatności do spożycia: 04.03.2024

 

Przednią golonkę wieprzową z kością natarłem porządnie solą kamienną nie jodowaną. Zostawiłem w chłodnym miejscu na tydzień. Po tym czasie wytarłem z soli i delikatnie przewiałem dymem z drzewa olchowego.

Nazajutrz golonki włożyłem do specjalnych worków razem z przyprawami i zamknąłem w próżni.

Tak przygotowane gotowałem w temperaturze 70 stopni przez 8 godzin.

Golonki idealnie nadają się do zapieczenia w piekarniku (oczywiście po wyjęciu z opakowania), jak i tylko do samego podgrzania w sosie.

   

     Skład:

  • golonka przednia z kością
  • sól kamienna
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kapusta kiszona

 

Sposób przygotowania:

1. Można spożywać na zimno na kanapki lub do różnego rodzaju dań.

2. W opakowaniu włożyć do gorącej wody i podgrzać ok 30 minut.

3. Wyjąć z opakowania włożyć do rondelka i można dusić z różnymi warzywami lub jak kto lubi.

4. Wyjąć z opakowania i zapiec w piekarniku w temperaturze ok 200-220 stopni żeby skórka była chrupiąca.

 

Golonka jest już ugotowana i wszystkie powyższe czynności mają na celu jej podgrzanie.

Dane techniczne

Wędliny drobiowe Nie
Grillowe Tak
Receptury PRL Nie
Przedwojenne Receptury Nie
Bez Konserwantów Nie

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl