Golonka z kością wolno gotowana w kapuście 1kg
Opis
Data przydatności do spożycia: 19.10.2024
Przednią golonkę wieprzową z kością natarłem porządnie solą kamienną nie jodowaną. Zostawiłem w chłodnym miejscu na tydzień. Po tym czasie wytarłem z soli i delikatnie przewiałem dymem z drzewa olchowego.
Nazajutrz golonki włożyłem do specjalnych worków razem z przyprawami i zamknąłem w próżni.
Tak przygotowane gotowałem w temperaturze 70 stopni przez 8 godzin.
Golonki idealnie nadają się do zapieczenia w piekarniku (oczywiście po wyjęciu z opakowania), jak i tylko do samego podgrzania w sosie.
Skład:
- golonka przednia z kością
- sól kamienna
- liść laurowy
- ziele angielskie
- kapusta kiszona
Sposób przygotowania:
1. Można spożywać na zimno na kanapki lub do różnego rodzaju dań.
2. W opakowaniu włożyć do gorącej wody i podgrzać ok 30 minut.
3. Wyjąć z opakowania włożyć do rondelka i można dusić z różnymi warzywami lub jak kto lubi.
4. Wyjąć z opakowania i zapiec w piekarniku w temperaturze ok 200-220 stopni żeby skórka była chrupiąca.
Golonka jest już ugotowana i wszystkie powyższe czynności mają na celu jej podgrzanie.
Dane techniczne
Wędliny drobiowe | Nie |
Grillowe | Tak |
Receptury PRL | Nie |
Przedwojenne Receptury | Nie |
Bez Konserwantów | Nie |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.