Golonka z kością wolno gotowana w piwie 1kg
Opis
Data przydatności do spożycia: 19.10.2024
Przednią golonkę wieprzową z kością natarłem porządnie solą kamienną nie jodowaną. Zostawiłem w chłodnym miejscu na tydzień. Po tym czasie wytarłem z soli i delikatnie przewiałem dymem z drzewa olchowego.
Nazajutrz golonki włożyłem do specjalnych worków razem z przyprawami i zamknąłem w próżni.
Tak przygotowane gotowałem w temperaturze 70 stopni przez 8 godzin.
Golonki idealnie nadają się do zapieczenia w piekarniku (oczywiście po wyjęciu z opakowania), jak i tylko do samego podgrzania w sosie.
Skład:
- golonka przednia z kością
- sól kamienna
- liść laurowy
- ziele angielskie
- piwo ciemne
Sposób przygotowania:
1. Można spożywać na zimno na kanapki lub do różnego rodzaju dań.
2. W opakowaniu włożyć do gorącej wody i podgrzać ok 30 minut
3. Wyjąć z opakowania włożyć do rondelka i można dusić z różnymi warzywami lub jak kto lubi.
4 Wyjąć z opakowania i zapiec w piekarniku w temperaturze ok 200-220 stopni żeby skórka była chrupiąca.
Golonka jest już ugotowana i wszystkie powyższe czynności mają na celu jej podgrzanie.
Dane techniczne
Wędliny drobiowe | Nie |
Grillowe | Tak |
Receptury PRL | Nie |
Przedwojenne Receptury | Nie |
Bez Konserwantów | Nie |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Maria Baczyńska
Golonka przepyszna , dobrze doprawiona czuć trochę posmak piwa, rozpływa się w ustach, mój mąż jest zachwycony.
Maria Baczyńska
Chciałam jeszcze dodać że dzisiaj robiłam z golonki tylnej surowej kotlety mielone.Niebo w gębie jak to się mówi.Pyszne delikatne pulchniutkie.Nie pamiętam wagi golonki ale wyszło mi 17 kotletów,dodałam trochę przyprawy naturalnej - przepyszne.Czekam dzisiaj na paczkę bo zapasy się kończą. Od
Halina Pompowska
Rewelacja! Przepyszna, kruchutka, świetnie doprawiona.
Halina Pompowska
Cudo! Wszystkie golonki, które wypróbowałam są genialne. Teraz kolej na tę gotowaną w kapuście. Już zamówiłam.