Jako producent a zarazem sprzedawca wędlin, które smakują jak za czasów PRL-u używam do ich produkcji tylko i wyłącznie polskie mięso od indywidualnych dostawców.
Z wielką uwagą wybieram to najbardziej odpowiednie, a następnie wieczorami w swojej niewielkiej manufakturowej wędzarni przyrządzam je według swoich autorskich przepisów.
Lata doświadczenia sprawiły, by zauważyć, że w masarskiej sztuce równie ważną rolę co odpowiedni dobór mięsa pełnią też odpowiednio wyselekcjonowane, dobrane przyprawy.
To dzięki nim mięso wędliny, balerony, pasztety itd mają swój ten jeden jedyny, niepowtarzalny smak, który Państwo tak cenią i chcą do niego powracać.
Lecz, żeby tak było najpierw trzeba je odpowiednio zebrać, wysuszyć, zemleć a następnie połączyć odpowiednimi proporcjami i stworzyć tę idealną mieszankę przypraw.
Osobiście pracowałem nad tym latami, jednak nie zachowam receptury tylko dla siebie.
Postanowiłem, że podzielę się nią i z Państwem.
W mieszankach moich przypraw znajdą Państwo idealne zioła o idealnych proporcjach konkretnie pod dany wyrób.
Gwarantuję, że z moimi przyprawami Państwa smakołyki nabiorą wyrazistego smaku i aromatu, a podczas spożywania swoich wyrobów będą Państwo czuć lekkość i soczystość potraw.
Wszystko to pięknie zapakowane w papierowe torebki aby jeszcze bardziej przypominało, że "kiedyś wszystko było inne"...
SKŁADNIKI:
Mieszanka przypraw (pieprz, czosnek, cukier, sól).
ZASTOSOWANIE:
W produkcji przetworów mięsnych i drobiowych. Szczególnie polecana do produkcji kiełbasy podwawelskiej.
WYGLĄD I BARWA:
Sypka konsystencja, beżowo- biała barwa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G PRODUKTU:
Wartość energetyczna (kj/kcal): 1490/355
Tłuszcz: 6,1 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,4
Węglowodany (g):53 w tym cukry (g): 6,8
Błonnik (g): 22
Białko (g): 11
Sól (g): 0
sód x 2,5: 0
ZASTOSOWANIE:
Zalecam użycie 10gram mieszanki plus 18gram soli lub peklosoli na 1 kg mięsa.
To oczywiście jest tylko moja sugestia. Jeżeli wolą Państwo mniej lub bardziej wyrazisty smak ilość mieszanki i soli można dowolnie zmodyfikować.
PRODUKT NIE ZAWIERA SKŁADNIKÓW MODYFIKOWANYCH GENETYCZNIE, DOPUSZCZONY DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM (UE) 1935/2004 Z PÓŹN. ZM.
PRZECHOWYWAĆ W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU.
ZAPRASZAM TEŻ NA POZOSTAŁE AUKCJE Z INNYMI MIESZANKAMI PRZYPRAW MOJEGO AUTORSTWA.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Robert Lewandowski Lewandowski
Super się sprawdza w mojej kuchni,polecam każdemu!
Robert
Polecam!!!
R
Bardzo dobra
Smakosz
Najwyższa jakość
Koneser
Wszystko ok
Bydgoszczanin
Pierwsza klasa
Bydgoszczanin
Super
Pasjonat wędlin
Wspaniałą jakość
Koneser
Polecam wszystkim