Zajączek swojski opakowanie 550 g

Opis
Termin przydatności do spożycia 26.12.2023
"Zajączek" specjalność kuchni niektórych regionów podkarpacia jest to pewnego rodzaju klops przygotowywany z mięsa wieprzowego. W dzień "świniobicia" kiedy podczas wytwarzania kiełbas zabrakło jelit pozostały farsz kiełbasiany formowano w kształt małego bochenka chleba, posypywano różnymi przyprawami, a często tylko samym kminkiem i pieczona w piecu chlebowym. Nasz zajączek jest wytwarzany z farszu do kiełbasy swojskiej.
100 gram produktu wytwarzam ze 130 gram surowca.
Skład:
- mięso wieprzowe
- sól peklowa
- pieprz
- czosnek
- majeranek
- kminek
- cukier
Produkt pakuję próżniowo, lub atmosferze gazu ochronnego.
Dane techniczne
Rodzaje Wędlin | Pieczone |
Wędliny drobiowe | Nie |
Grillowe | Nie |
Receptury PRL | Nie |
Przedwojenne Receptury | Tak |
Bez Konserwantów | Nie |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Rafał Bławat
Bardzo dobry Produkt, Polecam
Agnieszka Szywała
Polecam. Pyszny
Robert Lewandowski Lewandowski
Bardzo smaczny
Robert
Bardzo smaczny i dobrze doprawiony. Polecam.
L
Bardzo dobry
Jerzy Gryglas
Rewelacyjny zamiennik kiełbaski na pieczywie. Kompozycja smakowa kiełbasy swojskiej z pieczenią rzymską, ale dużo lepszy od pieczeni. Polecam.
Elżbieta Olender
Ulubiony zajączek mojej teściowej- godny polecenia
Pafcio
Dobry aczkolwiek trochę za tłusty. Na ciepło (po wysmażeniu) bardzo dobry.
Ewa Kamińska-Ciesielska
Bardzo dobra pieczeń na kanapki. Fajnie doprawiona. Polecam
Wojciech Żurakowski
Uwielbiam takie wędliny. Spróbowałem miodzio moje smaki, mocny czosnkowy aromat wyczuwalny pieprz, sól tyle ile trzeba. Trafił mi się nie tłusty egzemplarz. Duży plus za wygląd.
Wiesław
Bardzo smaczna pieczeń ,jak też wszystkie produkty
Maria Galuzna
Bardzo smaczny,taki smak pamiętam z dzieciństwa.
Paweł
Smaczne, polecam.