Kebabczety grillowe 500g

Opis
Termin przydatności do spożycia: 08.06.2025
Szukasz niebanalnego wykończenia swojego dania?
Kebapcze (bułg. кебапче, zwykle w lm kebapczeta) – potrawa kuchni bułgarskiej z przyprawionego mięsa mielonego, najczęściej uformowanego w kształcie parówki. Wywodzi się z tradycji kulinarnej tureckiej, będąc pochodną od tamtejszego kebabu i znaną z innych kuchni bałkańskich: w Macedonii – jako kebapi, w Serbii – ćevapi, ćevapčići, a w Grecji jako sutzukakia (σουτζουκάκια). Kebapcze przyrządza się zazwyczaj z mięsa wołowo-wieprzowego (z przewagą drugiego), często jednak wykorzystywana jest tylko wieprzowina. Mięso doprawiane jest solą, pieprzem i kminem. Następnie uformowane podłużnie kebapczeta praży się na rożnie (grilluje). Sprzedaje się je nawet ulicznych kioskach. Najpopularniejszym dodatkiem są frytki, często posypane startym szopskim serem. Mięso można także podawać z pikantnym sosem – lutenicą. W bułgarskich restauracjach często serwowane jest danie o nazwie „trojka kebapczeta s garnitura” (тройка кебапчета с гарнитура) – jako potrójne kebapcze z dodatkami.
Skład:
- mięso wieprzowe
- sól peklowa
- kminek
- pieprz
- czosnek
- chili
- pieprz ziołowy i pieprz czarny
- gorczyca
Produkt pakuję próżniowo, lub w atmosferze gazu ochronnego.
Dane techniczne
Rodzaje Wędlin | Pieczone |
Wędliny drobiowe | Nie |
Grillowe | Tak |
Receptury PRL | Nie |
Przedwojenne Receptury | Nie |
Bez Konserwantów | Nie |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Grażyna Kaczmarek
Paluchy pychotka. Smak jak za dawnych czasów.Szybki obiad. Polecam
Elżbieta Olender
Smaczne z patelni więc grilowane pewnie bedą jeszcze lepsze-polecam
Elżbieta
Smażone na patelni przepyszne! Dobrze doprawione. Polecam!
Agnieszka Szywała
Na grilla polecam
KRYSTYNA KOBIAŁKA
Pyszne, polecam
Robert Lewandowski Lewandowski
Na grila cudowne. Polecam.
Robert
Polecam!!!
L
Bardzo dobre
Smakosz
Najwyższa jakość
Koneser
Palce lizac
Ggg
Wszystko ok
Bydgoszczanin
Pierwsza klasa
Pasjonat wędlin
Wyjatkowy smak
Fan Starej Wedliniarni
Niezwykły smak
Koneser
Bardzo dobre. Serdeczne polecam.
Andrzej Świtalski
Trzy sztuki zrobiłem dzisiaj w sosiku myśliwskim jako 2 danie z ziemniakami, pychota :) jednego wcześniej tuż po rozpakowaniu wrąbałem na zimno - dla mnie idealnie dosmaczone, na pewno będę do nich wracał.... Inne wędliny opiszę jak spróbuję - na razie siedzą w swoich opakowaniach w lodówce :)
Maria Baczyńska
Bardzo dobre, zjedliśmy na obiad z sosem grzybowym.
JP Murowaniec
Pierwsza degustacja i bardzo pozytywne zaskoczenie - super.