Pasztet pieczysty wg receptury z 1931 roku 450 g

towar niedostępny

Opis
Tradycyjny Pasztet Pieczysty z 1932 roku – naturalny smak domowej kuchni
Termin przydatności do spożycia: 17.07.2025
Poznaj wyjątkowy pasztet pieczysty, przygotowany według autentycznej receptury z 1932 roku. To prawdziwy powrót do smaków dawnej, polskiej kuchni – bez sztucznych dodatków, za to z najwyższej jakości składników i pełnym poszanowaniem tradycji.
Pasztet został sporządzony z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego (aż 90%), wątróbki (5%) oraz świeżych bułek pszennych i przypraw, które nadają mu niepowtarzalny aromat. Proces przygotowania trwa kilka godzin i obejmuje m.in. gotowanie w tradycyjny sposób, ręczne mielenie oraz doprawianie naturalnymi przyprawami: solą peklową, pieprzem czarnym, gałką muszkatołową i cebulą. Pasztet nie zawiera konserwantów ani polepszaczy smaku – zachowuje swoją świeżość dzięki pakowaniu w atmosferze ochronnej.
Składniki:
-
mięso wieprzowe 90%
-
wątroba wieprzowa 5%
-
bułki pszenne
-
sól peklowa
-
pieprz czarny
-
cebula
-
gałka muszkatołowa
Dlaczego warto wybrać nasz pasztet pieczysty?
-
Tradycyjna receptura z 1932 roku
-
Naturalne składniki – bez konserwantów
-
Wysoka zawartość mięsa
-
Doskonały do pieczywa, jako przystawka lub składnik śniadania
-
Produkt gotowy do spożycia – wystarczy wyjąć z opakowania
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Dane techniczne
Rodzaje Wędlin | Pieczone |
Wędliny drobiowe | Nie |
Grillowe | Nie |
Receptury PRL | Nie |
Przedwojenne Receptury | Tak |
Bez Konserwantów | Nie |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Rafał Bławat
Super. Polecam
Danuta Łukacz
Mógłby być bardziej pikantny.
KRYSTYNA KOBIAŁKA
Super, polecam
Ewa R
Polecam,smaczny
Maria Galuzna
Smaczny,polecam.